Select Page

Roma – byen med ca 28 århundrer gammel historie og hovedstaden i Italia.

Det er også den eneste byen i verden med et uavhenging land (Vatikanstaten) innenfor bygrensene. Byen er full av liv og gamle ruiner, og bare det å tusle rundt i brosteins gatene er en opplevelse – uansett hvilken retning du velger.

Roma har alltid stått på listen min over byer jeg har mest lyst til å besøke. Aller mest på grunn av historien og det å få med seg de stedene man bare har lest om og sett bilder fra;

  • Colosseum
  • St.Peters basilica
  • det Sixtinske kapell
  • Fontana di Trevi
  • Pantheon
  • Roman Forum  
  • Piazza Navona
  • Catacombs

Og det er ikke til å stikke under en stol at man trenger mer enn 3-4 dager i Roma for å virkelig få med seg det meste. Derfor bestemte meg for å oppleve Roma i to omganger 😉

Den første turen i 2017 bodde jeg rett utenfor Vatikanet og konsentrerte meg derfor om selve Vatikanet og den siden av byen. En guidet tur i hele Vatikanet anbefales virkelig. Du får se mye mer, lærer utrolig mye og ikke minst; du slipper alle køer!

Året etter bodde jeg i gangavstand fra Pantheon og Fontana di Trevi, og var blant annet på en utvidet guidet morgen-tur i Colosseum og omegn – noe som også virkelig anbefales.

Tips

De to tingene jeg har lært av disse turene er at å forhåndsbestille billetter til Vatikanet og Colosseum er ganske viktig. Køene blir lange veldig fort, og med guide eller billett går du forbi de fleste køene og får med deg mye mer. Velg tidlige turer, så slipper du mye av varmen og de store menneskemengdene.

Den andre tingen er transport fra flyplassen – den beste måten å komme seg inn til byen er med vanlig taxi eller offentlig transport. Vi lærte på den harde måten  at det går “innkastere” rundt på flyplassen og samler turister til transport i minibusser. De ser ut som vanlige taxisjåfører, men når du sier ja til transport, i god tro, må du gå et stykke til et parkeringshus, og vente til bussen er fylt opp før de kjører. Det var den lengste og varmeste bilturen jeg noen gang har vært på. Velg heller å følge taxi skiltene og ta en vanlig taxi – det går mye raskere og er mye hyggeligere.

Shutterstock; Colosseum

Share This