Select Page

Dublin er storbyen som ikke er så stor, hvor alle er hyggelige og det er tusen ting å se og gjøre. Jeg stortrives i denne byen og oppdager nye ting hver eneste gang jeg er på besøk.

Favoritt ting å se og gjøre utenfor Temple Bar-området:
 • Dagstur til f.eks Wicklow mountains eller the Cliffs of Moher
 • Ta bussen til Howth
 • Dublin Castle
 • Christ Church Cathedral
 • St.Patrick`s Cathedral
 • Piknik i St. Stephen`s Green park
 • Se statuen av Molly Malone
 • General Post Office (GPO)
 • Phoenix Park/Zoo
 • Gå over Ha´Penny broen
 • The Spire of Dublin
 • Trinity College Library/Book of Kells
 • Killmainham Gaol

Selv om det meste i Dublin by er innenfor gå-avstand, er Hop on-Hop off bussene en genial måte å komme seg rundt på og ikke minst en kjekk måte å hvile beina på mellom slagene. En dagsbillett på de grønne eller røde bussene er vel verdt prisen. Om man vil en tur til Howth kan man enten ta rutebuss eller DART, selv har jeg tatt bussen flere ganger og er godt fornøyd med det. Howth er en halvøy litt utenfor Dublin, og i den sjarmerende fiskerlandsbyen er det mye fint å se. Du finner også gode fiskerestauranter her ute. Om du sitter på bussen helt ut, gjennom landsbyen, kommer du til fyrhuset og ganske spektakulær natur med klipper og havet rett inn. Fra landsbyen kan man også ta små ferger som kjører deg rundt i området. Asken til min morfar ble faktisk spredd på havet her, fra en av disse fergene, som ble privat leid i anledningen. Og hvert år er vi ute på den samme turen for å legge ut blomster. Og jeg er faktisk ganske sikker på at vi møter på den samme selen hver eneste gang 😉

For dagsturer til Wicklow Mountains, Newgrange eller Powerscourt kan jeg anbefale DaytoursUnplugged, de kjører deg rundt i komfortable minibusser – noe som betyr mindre mengder mennesker, og de har fantastiske guider/sjåfører.  

For lengre turer som til Cliffs of Moher og Galway tenker jeg at større busser er mer behagelig, da det tar litt tid å kjøre. Men en dagstur hit er vel verdt tiden det tar og de har også fantastiske guider som tar vare på deg.

Shopping:

Mange forbinder gaten Grafton Street med shopping og det er her alle de “dyre” designer butikkene ligger. Men om du beveger deg nedover mot spiret og GPO vil du også finne en handlegate/gågate som har massevis av butikker, Henry Street. Her er det litt rimeligere og du finner kjeder som Mango, The Gap, Arnotts, Pull &Bear og mange flere.

Hotell

Det finnes mange fine hotell i Dublin, og også mange sjarmerende B&B`s. Men for å unngå store avstander kan jeg anbefale å bo i nærheten av O`Connell bridge, da er man ganske sentralt og ca i midten av alt man kan foreta seg. Favoritt hotellene mine i dette området er Arlington hotel O`Connell bridge og Fleet Street hotel. Arlington har fantastisk frokost og bar, i tillegg til store rom og er sentralt plassert rett ved O`Connell  bridge. Men Fleet Street har den beste lokasjonen, plassert helt i starten på Temple Bar området. Syns også The Fleet har en fantastisk “takterrasse” og koselige rom. I tillegg har de pusset opp litt ganske nylig.

Jeg syns den beste tiden for en tur til Dublin er på våren, sent i mai, eller på høsten. Våren eller høsten er ofte perfekt i forhold til været, og det er litt mindre turister i gatene. Og en tur til denne lille storbyen anbefales på det sterkeste.

Share This